Ineke van den Houten (vrijwilliger)

Binnen het team mag ik functioneren als vrijwilliger. Mijn naam is Ineke van den Houten. Sinds 2018 ben ik verbonden aan de Wegwijzer. Ik ben getrouwd, moeder van 5 kinderen en oma van 8 kleinkinderen. Nadat de kinderen allemaal waren uitgevlogen ontstond bij mij de behoefte om dienstbaar te mogen zijn in de maatschappij. 

De taalontwikkeling van een kind is heel belangrijk. Taal is o.a. essentieel om de wereld om je heen te begrijpen en zelf begrepen te worden. Daar wil ik me graag voor inzetten. 

Als vrijwilliger biedt ik een aantal kinderen ondersteuning aan met behulp van BOUW! Dit is een mooi programma om de taalontwikkeling bij kinderen te vergroten. Het geeft duidelijk inzicht in de vorderingen en in de zaken die nog aandacht vragen. Spellingsprint is een andere vorm van begeleiding om verschillende spellingsvormen te automatiseren. 

Het is een luxe om 1 op 1 contact met de kinderen te hebben. Op deze manier krijgt ieder kind persoonlijke aandacht. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om op educatief gebied in te spelen op het niveau van elk  kind afzonderlijk, hetgeen tot maatwerk leidt. 

Ik ben blij dat ik als vrijwilliger een bescheiden bijdrage mag leveren aan het lees- en taalontwikkelingsproces van ‘onze’ kinderen door hen te sturen, te stimuleren en te steunen waar nodig is.

Cookie instellingen